Organisatie - 1 januari 1970

KSV geweerd van infomarkt

Introductiecommissie CAID heeft KSV St. Franciscus vorige week op het matje geroepen. De vereniging zou al voor de Algemene Introductie Dagen (AID) een feest hebben gegeven waarbij aankomende studenten aanwezig waren. Als straf werd KSV geweerd van de informatiemarkt.

Een dag voor de AID begon waren zes introlopers aanwezig bij de jaarlijkse ledendag op KSV. Op deze dag is er een barbecue voor leden en hun familie en vrienden, en wordt de verenigingspresentatie voor de eerste keer opgevoerd voor publiek. Een AID-mentor die tevens lid van KSV is, had zijn introductiegroepje een dag eerder uitgenodigd en meegenomen naar dit ledenfeest.
KSV had kunnen weten dat dit niet mocht, zegt CAID-er Bianca Deen. ‘We hebben met de verenigingen de afspraak gemaakt dat zij niet met het werven van nieuwe leden zouden beginnen voor de AID. Verenigingen die zich niet aan deze afspraak zouden houden, konden een sanctie tegemoet zien.’
KSV-bestuurder Wilco de Bruin vindt de straf overdreven. Hij meent dat KSV het slachtoffer is geworden van de excessen van vorig jaar. In 2004 nodigde Ceres een dag voor de inschrijvingen vijftig introlopers uit voor een barbecue. Ook KSV ging vorig jaar de fout in. Bij een barbecue waren vijf introlopers aanwezig.
Mede hierdoor besloten de vier verenigingen dit jaar harde afspraken te maken om ‘het spel om de nieuwe leden’ eerlijk te laten verlopen. Die afspraken gingen echter nadrukkelijk over activiteiten die speciaal bedoeld zijn voor introlopers, zegt De Bruin. ‘In ons geval was het een dag voor leden en hun vrienden en familie, waar toevallig een paar AID-lopers bij aanwezig waren.’ / TH

Re:ageer