Nieuws - 28 mei 2009

KANTINES ALBRON TE DUUR

Cateraar Albron krijgt een 6,1 van de studenten en werknemers van Wageningen UR. Ze vinden vooral de prijzen in de kantines te hoog. Dat blijkt uit een online enquête die de cateraar in het najaar van 2008 heeft gehouden.

Bijna drieduizend mensen vulden de vragenlijst in. Van hen maakt 49 procent thuis een lunchpakketje klaar. 35 Procent van de respondenten vult de meegebrachte boterhammen aan met soep, melk of snacks uit de bedrijfsrestaurants. Een minderheid (10 procent) koopt zijn volledige lunch bij de catering.
Van de ondervraagden is 40 procent redelijk tevreden over de restaurants, 27 procent ontevreden en de rest neutraal. Van de mensen die vinden dat er iets moet veranderen (70 procent), zegt driekwart dat de prijzen omlaag moeten.
Door meer goedkope basisproducten aan het assortiment toe te voegen en prijsdifferentiatie voor verschillende hoeveelheden in te voeren, hoopt Albron de prijsbeleving te verbeteren. Er komen voorlopig ook geen prijsverhogingen en een plakje kaas wordt vijf cent goedkoper.
Verder wil Albron in het nieuwe collegejaar meer aansluiten bij de waarden die Wageningen UR uitdraagt door een duurzamer en gezonder assortiment te bieden. Door grootverpakkingen, biologisch afbreekbare bekers en betere scheidingsmethoden wordt het afval aangepakt. Het assortiment wordt iets gezonder door meer fruit en salade en minder vette snacks. Eventuele extra kosten van het nieuwe assortiment komen niet voor rekening van de klant.