Nieuws - 20 november 2008

KAATSEN IN DE NACHT

Het was volle maan, het waaide hard en de bladeren en takken zwiepten door de lucht, die nacht van donderdag 13 november. Het was de nacht waarin studenten in opperste concentratie een precisiesport uitvoerden op sportpark de Zoom te Wageningen: kaatsen.

nieuws_2665.jpg
De Friese studentenvereniging WSSFS organiseerde met het kaatsgezelschap KV de Veluwezoom volgens traditie het nachtkaatsen. Een mooie afsluiter van het veldkaatsseizoen, voor de echte bikkels.
Kaatsen is een relatief onbekende sport die met name in het noorden van het land wordt beoefend. Deze precisiesport wordt voornamelijk in de zomer gespeeld en dat maakte deze afsluiter in de herfst volgens de organisatoren tot een bijzonder evenement. Omdat er onervaren studenten deelnamen was het veld verlicht en waren de ballen een stuk groter dan gewoonlijk. ‘Hoewel het een lastige sport is, is het zeker de moeite waard het eens te proberen’, vindt meervoudig kaatskampioen en student Plantenwetenschappen Eibert Tichelaar.
Voor deze speciale wedstrijd waren ook studenten uit Delft, Nijmegen en Groningen uitgenodigd. De avond werd volgens goed gebruik geopend met een diner in de kantine van sportpark de Zoom. En zoals het volgens de kaatsers hoort, stond er ook dit jaar zelfgemaakte snert op het menu. De avond werd even traditiegetrouw afgesloten met een ontspannen feest.