Nieuws - 15 november 2007

Juan Marcello

1544_nieuws.jpg
Het is een gure herfstdag. Diep weggedoken in mijn sjaal zit ik te rillen in de collegebank. Ik heb zin in koffie. Warmte en cafeïne, dat is alles wat ik wil. Nou ja, geld misschien ook wel. En ik wil zo’n leuk plastic bananendoosje in de vorm van een banaan. Het liefst glow in the dark. En een vakantie in Verweggistan is ook niet weg. In gedachten drink ik een cocktail en zie ik in de verte bijzonder mooi gespierde bruine surfers over het strand rennen.
Ik ben net op het punt dat een van de surfers, Juan Marcello, prettige dingen in mijn oor fluistert als ik merk dat er iets vreemds aan de hand is met mijn echte omgeving. Het lijkt wel of er iets is veranderd in de collegezaal, maar wat? Zal het zonder dat ik het heb gemerkt pauze zijn geworden? Ik kijk rond en constateer dat dit niet het geval kan zijn. Iedereen zit nog stilletjes richting de professor te staren.
Ik voel me schuldig, mijn studiegenoten zijn blijkbaar hard aan het opletten en ik ben een beetje aan het dromen over een Leonardo-look-a-like in zwembroek. Muts. Zelfs mijn beste vriendin, partner in crime in collegedromen, kijkt geconcentreerd naar de docente. Misschien is het college wel écht interessant. Ik volg haar blik. Ze kijkt niet naar het scherm, ze kijkt naar de docente.
Langzaam valt het kwartje. De professor heeft het ook koud. Snel check ik de rest van de collegezaal. En ja hoor, de enige punten die duidelijk zijn geworden in dit college, zijn de tepels van de professor.
Geweldig. Applaus voor ons. Na een eeuw vrouwenemancipatie staat een hoogopgeleide vrouw ons hoog op te leiden en wij kunnen alleen maar naar haar harde tepels kijken. Heeft mijn moeder hiervoor op de Dam staan schreeuwen? Ik voel me slecht en schuldig, maar ondertussen kan ik niets anders meer zien dan de tepels van de docente. Zucht. Ik wil dat die troela een voorgevormde bh aantrekt en een beetje opschiet. Ik heb een afspraak om mijn benen te laten harsen en ik heb zin in koffie. Lang leve de vrouwenemancipatie.