Nieuws - 5 oktober 2016

Jonge medewerkers lanceren YoungWUR

Een groep medewerkers van Wageningen University & Research lanceert op 6 oktober YoungWUR. Dit young professionals network moet ‘jonge medewerkers aan het begin van hun carrière’ verbinden.

Als student was Pien Walraven, informatieanalist bij het Facilitair Bedrijf, ingebed in een actieve gemeenschap. Ze organiseerde activiteiten voor haar studievereniging Thalia en zat zelfs een jaar in het bestuur. Toen ze in 2015 een baan kreeg aan Wageningen University & Research bleek het lastiger aansluiting te vinden. ‘Mensen werken hier al heel lang of hebben hier gestudeerd.’ Waarom, vroeg ze zich af, is er geen ‘studievereniging’ voor jonge medewerkers?

Mensen werken hier al heel lang of hebben hier gestudeerd.
Pien Walraven, informatieanalist bij het Facilitair Bedrijf

Precies zo’n netwerk start Walraven nu met zeven anderen. Zij nodigen ‘jonge collega’s aan het begin van hun carrière’ uit donderdag voor de aftrap in The Spot. Een leeftijdsgrens is er niet; mensen beslissen zelf of ze in deze categorie vallen. Alle bezoekers mogen meedenken, en natuurlijk borrelen. ‘Tijdens het kick-offevent willen we zoveel mogelijk input’, zegt Walraven. Hebben medewerkers bijvoorbeeld behoefte aan gezelligheid of juist carrièretips en -ontwikkeling? En welke activiteiten moet YoungWUR organiseren?

Bezoekers
Walraven verwacht zo’n honderd bezoekers. Daarna moet het netwerk een kritische massa van actieve leden krijgen om een succes te worden. Walraven heeft hierbij geleerd van eerdere netwerken op Sciences Group- en instituutsniveau die ter ziele gingen. Ook heeft ze haar licht opgestoken bij andere bedrijven en grote organisaties. Zo krijgt YoungWUR een organisatieopzet die voor continuïteit moet zorgen. Ook krijgt het (financiële) steun van de afdeling Corporate Human Resources Management.