Organisatie - 17 juni 2016

John Kerry bij Imares op Spitsbergen

De Amerikaanse minister voor Buitenlandse Zaken John Kerry bezocht gisteren het IMARES onderzoekstation op Spitsbergen.

De politicus liep rond op het Noorse eiland in het dorp Ny-Ă…lesund waar Nederland een onderzoekstation heeft waar Imares gebruik van maakt. Kerry sprak daar met Martine van den Heuvel en hoogleraar Ecologie van marinedieren Tinka Murk van het Wageningen Marine Researchteam. 'Dit was een hele bijzondere ontmoeting', aldus Van den Heuvel. 'Toen hij aan kwam liep hij meteen op ons af!'' Op zijn Twitter-account liet Kerry weten een fantastische dag te hebben gehad op Spitsbergen en dat hij onder de indruk was van het werk wat de researchers deden.

Kerry op Spitsbergen

Op het eiland in de Noordelijke IJszee doet Wageningen UR onderzoek naar dieren rondom de Noordpool.Hans Bothe van Imares: 'John Kerry is enorm betrokken bij klimaatonderzoek en met name zeeonderzoek vindt hij heel interessant. Hij laat zich vaak zien bij dit soort onderzoekinstituten.'

Hij vindt zeeonderzoek heel interessant, hij laat zich vaak zien.
Hans Bothe, Imares

Het Wageningen Research Team doet deze zomer op Spitsbergen onderzoek naar de effecten van olie en oliebestrijdingsmiddelen op Arctisch zeeleven. Hiervoor bemonsteren ze vanaf een onderzoeksboot en voeren ze experimenten uit in het mariene laboratorium.