Nieuws - 30 mei 2012

'Je raakt in een soort roes'

Wat? Begin van het festivalseizoen Wie? Pinkpop, daarna Lowlands, Rock Werchter, Sziget en talloze andere namen. Wanneer? Pinkpop begint 26 mei, daarna zijn er festivals de hele zomer door.

28-festivalbandjes_credit_cristian_s_.jpg
Tip van: Milena Banic, tweedejaars Voeding en gezondheid

'Mensen moeten naar festivals gaan voor de gezelligheid en de relaxte sfeer. Iedereen praat met elkaar of je drinkt samen een biertje, met bekenden of onbekenden. En de daaropvolgende jaren blijven de mensen die je leert kennen terugkomen, ook als de line up minder goed is. Zelf ga ik dit jaar met dertig vrienden naar Metalcamp, een festival in Sloveniƫ. Het is goedkoop; vijf dagen voor honderdvijftig euro en je kunt er heerlijk zwemmen, paragliden en er is zelfs goed bier. Heel wat anders dan Pinkpop, dat is mij te groot en te duur.
Op een goed festival raak je in een soort roes. Je kunt de dagen niet meer van elkaar onderscheiden en je blijkt ineens te kunnen feesten op een paar uur slaap per nacht. Je denkt even helemaal nergens aan; je ontvangt geen mail en hoeft niets te doen. En alle mensen daar hebben hetzelfde gevoel, ze zijn bij elkaar om er een goed feestje van te maken. Het is jammer dat ik dit jaar niet naar meer festivals kan. Ik zou graag naar Graspop, Wacken of Lowlands gaan maar ik ben echt blut.'