Student - 9 oktober 2008

Japanse tv wil zonneboot huren

Twee producenten van de Japanse tele­visie meldden zich afgelopen week bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden met het verzoek of zij zonneboot de Grienne Sinnefretter voor een dagdeel konden huren. De Japanners willen met de boot een item over de Friese wateren maken.

Voor zover Xantho Klijnsma van Training and Consultancy de uitleg van de tolk kon volgen, wil het tv-team verschillende regio’s in Nederland portretteren aan de hand van een visuele reis van Groningen naar de Randstad. Beelden van de zonnebootrace de Frisian Solar Challenge maakten afgelopen zomer indruk in Japan, verklaart Klijnsma de belangstelling voor de boot. ‘Vanzelfsprekend werken we graag aan hun film mee’, zegt Klijnsma. ‘Maar de boot zomaar meegeven op een trailer is een beetje kort door de bocht. We hebben de producenten duidelijk gemaakt dat de zonneboot alleen met onze studentenbemanning vaart.’ In afwachting van hun reactie wordt de boot wel vast vaarklaar gemaakt.