Nieuws - 6 september 2007

Japan zoekt experts in Food Valley

Japanse voedingsbedrijven zijn in de Wageningse Food Valley op zoek naar experts op het gebied van functional foods, die de samenwerking tussen Nederlandse organisaties en Japanse bedrijven willen opzetten. Dat meldt het West-Japanse prefectuur Osaka.
Osaka heeft een fonds in het leven geroepen, dat de samenwerkingsverbanden tussen organisaties in Food Valley en Japanse bedrijven moet bekostigen. De Japanners hebben de stichting Food Valley benaderd met de vraag of die partners voor de Japanners kent.
Het Japanse initiatief vloeit voort uit het Japanse nationale beleid om met behulp van functional foods de vergrijzende bevolking zo gezond mogelijk te houden, en te beschermen tegen botontkalking, aderverkalking, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, tanderosie en darmklachten. Het Japanse bedrijfsleven heeft moeite om hun ontdekkingen van bio-actieve stoffen te vertalen in veilige en smakelijke levensmiddelen, en zoekt in Wageningen kennis over onder meer voedselveiligheid, smaakanalyse en productontwerp.