Student - 15 mei 2008

Jansen wint 800 meter op NSK atletiek

VHL-student Nout Jansen is sinds Pinksteren de snelste student op de 800 meter. Hij snoepte in zijn race op het Nederlands Studentenkampioenschap baanatletiek maar liefst drie seconden af van zijn persoonlijk record.

Jansen is ‘supertevreden’. ‘Het kwam best onverwacht. Ik heb de hele winter gecrost en eigenlijk nog geen snelheidstrainingen gedaan.’ Een stel Groningse hardlopers dacht de wedstrijd met een snelle start in hun voordeel te kunnen beslissen. Jansen liep na de eerste ronde inderdaad achteraan, maar kon doortrekken. ‘Op het laatste rechte stuk had ik ook de laatste loper te pakken.’ Zijn eindtijd van 1.52,64 zou vorig jaar de tweede beste tijd van het seizoen zijn geweest bij de A-junioren, wat de student Bos- en natuurbeheer uit Velp dit seizoen officieel nog is.
Het NSK baanatletiek vond plaats in Groningen.