Organisatie - 5 november 2009

Jan Willem + bier

'Topwijn kun je hier niet maken, topbier wel'

Als postdoc in Amerika miste hij het Belgische bier. Dus ging hij zelf aan de slag. Inmiddels is brouwen een serieuze hobby voor Jan Willem van Groenigen. Bijna elke maand stookt hij zo'n twintig tot vijfentwintig liter in zijn zelf-gemaakte ketel. Sleutelend aan het ideale bier. Voor Van Groe-nigen is dat een licht, hoppig Weizen-achtig bier. Wageningen kent een heuse bierscene: het Wagenings Hobbybrouwers Overleg. Een tiental vrijetijdsbrouwers, voornamelijk studenten. Geen liederlijk gezelschap overigens, benadrukt Van Groenigen. Natuurlijk wordt er bier geproefd. Maar recepten vergelijken en snappen hoe het werkt, daar draait het om. 'Het is niet alleen een leuke hobby, maar ook wetenschappelijk interessant. Lastiger, maar ook leuker dan het maken van wijn.'/Roelof Kleis

Re:ageer