Nieuws - 8 juli 2011

Jack the Stripper

Nog één week - nog 5 procent van het collegejaar - en het zit er weer op. Sommigen wachten netjes tot de boel is afgerond; anderen prefereren de zomerse uitvlucht en doen de gekste dingen.

Bij_de_buren_YK.jpg
De voorzitter van het CvB van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam (UvA-HvA) is er zo een van de laatste catergorie. Karel van der Toorn pakte deze week zijn koffers en wenste zijn collegae mooie maanden toe. Hij besloot zijn termijn als voorzitter niet af te maken, vanwege oneinigheid over de toekomst van zijn universiteit en hogeschool. Studentenpatij 'Ons kritisch alternatief' vindt het vertrek van Van der Toorn een mooie aanleiding om de verhoudingen tussen de UvA en de HvA eens onder de loep te nemen, want 'een universiteit en een hogeschool zijn fundamenteel verschillend en moeten daarom op een andere manier worden bestuurd'. Volgens ASVA wilde de megalomane Van der Toorn ook nog eens fuseren met de andere Amsterdamse universiteit, de VU. Indien zo, zomertip voor Van Toorn: ga lekker schooltjes bouwen in Afrika, in plaats van ze hier de afgrond in te gooien.
Doorstuderen
Een schooltje of honderd kunnen gefinancierd worden door Richard de Bree, student aan de VU. Hij won twee maanden geleden de hoogste geldprijs ooit in Weekend Miljonairs: 5 ton, (bruto). Hilarisch genoeg werd betreffende aflevering pas deze week uitgezonden. Die arme De Bree moest dus nog twee maanden doen alsof er niets aan de hand was en gewoon doorgaan met z'n kutbaantje in de spoelkeuken. Nu verandert de wereld pas echt. Hij gaat op wereldreis, koopt een leuk autootje en een huis in Amsterdam. En extra leuk: lekker doorsturen, want van die netto 355k kun je nog 100 jaar lang 3000 euro boete betalen.
Naaktloper
Een boete ook voor 'Jack the Stripper', tenminste als ze hem te pakken krijgen daar in Groningen. Jack is een kleine man die zich met een smoesje ontkleedt voor studentes; bij hen in huis, in het park: Jack is voor alles in, mits hij z'n (evenzeer kleine?) lul kan tonen. Jack maakt de dames wijs dat hij zich dankzij een weddenschap/ontgroening moet ontkleden, en zich moet laten filmen. Uit een interview met twee 'slachtoffers' (zie ook onder, filmpje) blijkt dat Jack ook op de lachspieren kan werken. De politie echter, vindt het wat minder grappig en roept de stripper op ermee op te houden. Eén keer is Jack namelijk over de streep gegaan, en dat was toen hij aan zichzelf begon te frunniken.
Waterkannonenpistolenwedstrijd
De politie heef het maar druk in Groningen. Op 3 september zal het hele korps aldaar uitrukken om in het Groningse Noorderplantsoen het grote Water Kanonnen Pistolen Gevecht (in Groningen 4 woorden) in goede banen te leiden. De Wedstrijd was ooit een spontaan idee, met eigen Facebook-pagina, die deze week zou resulteren in het grootste wet t-shirt evenement van in ieder geval de noordelijke provinicies. Maar helaas. De gemeente bleek iets minder gecharmeerd van die studentikoze spontaniteit, en dus wordt de Wedstrijd - onder streng toezicht - over twee maanden gehouden. Wellicht dat de gemeente even genoeg heeft van zichtbare primaire, dan wel secundaire, geslachskenmerken in het openbaar. Wij niet, en verheugen ons op de tijd die komen gaat. Nog één week!