Nieuws - 27 oktober 2016

JIJ op de campus(2)

tekst:
Annie Berendsen

Het is het einde van periode 1, dus er wordt hard gestudeerd op de campus. Zo ook door Raldi van Riessen (22), bachelorstudent Bodem, Water, Atmosfeer, die mooi kleurrijk afsteekt tegen het grijze weer.

Met een donkerroze broek met wijde pijpen, een felblauwe trui en roze bril is Raldi een opvallende verschijning. Op de vraag wat haar lievelingskleur is, geeft ze snel antwoord, ‘want ik kan me niet voorstellen dat iemand geen lievelingskleur heeft’. Raldi’s lievelingskleur is paars. Ze heeft van de roze broek dan ook nog een paarse variant. De trui heeft haar moeder gebreid, maar die passie heeft ze niet geërfd. Zelf houdt Raldi van lezen, dansen en koken.

Na een half uur goed studeren, pak ik een blokje Tony's Chocolonely

Dansen doet ze het liefst alleen op haar kamer, maar koken doet ze dan weer graag voor anderen. Ze heeft het ontdekt als een manier om mensen dichter bij elkaar te brengen. Toen ze op de Haarweg kwam te wonen, was haar afdeling nog niet erg hecht. Dat veranderde op het moment dat Raldi wekelijks voor iedereen begon te koken. Sindsdien is het een gezellige gang en doen de huisgenoten veel samen. Binnenkort staat er bijvoorbeeld een uitje naar trampolinehal Bounz in Arnhem op het programma.

Hoe graag Raldi ook curry’s of ovenschotels maakt, het liefst staat ze in de keuken voor taart. Op haar afdeling stond een tijdlang dan ook een bijzondere taak op het schoonmaakrooster: taart bakken. Dat had ze goed voor elkaar, want ‘daarvoor kon je jezelf inschrijven’. Deze voorkeur voor zoetigheid is terug te vinden in de bijbaan die Raldi nog heeft in Nijmegen, de stad waar ze vandaan komt. Ze staat daar wekelijks op de markt bij een snoep- en broodkraam.

Raldi zit nu te blokken voor het allerlaatste tentamen van haar bachelor. Ze hoopt dat ze het haalt en motiveert zichzelf met… zoetigheid. ‘Telkens als ik een half uur goed gestudeerd heb, mag ik van mezelf een blokje Tony’s Chocolonely pakken.’