Nieuws - 18 december 2009

Isric: verhuisdozen uitpakken of niet?

‘Er was geen sprake van een acuut onveilige situatie’, schrijft Wageningen UR-bestuurder Tijs Breukink aan het bestuur van Isric, het bodeminstituut dat eind november plots moest verhuizen vanwege de brandveiligheid.

Toch vindt Breukink terugkeer naar Duivendaal onwenselijk. In het gebouw daar moet namelijk geïnvesteerd worden om aan moderne veiligheidseisen te voldoen. Dat houdt Breukink af, omdat het Isric-bestuur heeft aangegeven naar een van de ESG-gebouwen op de campus te willen.
De medewerkers sluiten echter terugkeer naar Duivendaal niet uit. Andere opties zijn Gaia of Atlas. Daar komen eind december al werkplekken vrij, maar de ruimte is niet voldoende. 'Het belangrijkste is dat er een integrale vorm van huisvesting komt voor museum, ontvangsruimte, collectie, bibliotheek en de mensen', verklaart Isric-directeur Prem Bindraban. Hij gaat een werkgroep formeren die de beste locatie gaat bepalen voor Isric. Tot de zomer van 2010 kan Isric in het wisselgebouw op de campus blijven, maar het bodeminstituut streeft naar een snellere oplossing.