Nieuws - 19 april 2012

Isric-nomaden pakken weer uit

Stephan Mantel werkt al achttien jaar bij bodeminstituut Isric. In die tijd verhuisde hij vier keer. Dat is al een aardig gemiddelde. Maar die vier keer vonden wel allemaal de afgelopen twee jaar plaats!

8-ISRIC-GA--20120413-ND7_2739.jpg
De trektocht begon eind 2010 toen halsoverkop de thuisbasis op Duivendaal moest worden verlaten. Het Wisselgebouw op de campus bleek vervolgens een tussenstation voor de eindbestemming in Gaia. De dozen waren evenwel nog niet uitgepakt of er volgde een nieuwe gang naar het Wisselgebouw. Inmiddels nadert de verbouwing van Gaia en Lumen het einde. Als een van de eersten betrok Isric afgelopen week het vernieuwde pand.
Mantel heeft gemengde gevoelens over alle verhuisbewegingen. ‘Duivendaal was wel oud, maar het was helemaal op onze maat toegesneden. Qua gebouw zat ik liever op Duivendaal.' Wat ruimte betreft is het dus minder in Gaia, vindt Mantel. Maar daar staat wel iets tegenover. ‘Eerlijk is eerlijk, we zitten nu wel op de campus. We maken hier onderdeel uit van het hele complex van onderzoek en onderwijs. De herkenbaarheid van Isric zal toenemen als straks de nieuwbouw van het museum er is. Dat kan hét gezicht van het instituut worden, de magneet van Isric.'