Organisatie - 1 januari 1970

Is Wagenings twaalfuurtje nou goedkoop of juist duur?

De kantines van Wageningen Universiteit zijn de goedkoopste van het land. Althans, dat blijkt uit een onderzoek van studentenmagazine Vox van de Universiteit van Nijmegen. Volgens een eigen onderzoekje van Wb is de hongerige Wageninger juist relatief duur uit.

Volgens Vox heb je in Wageningen al een lunch met een appel, soep, een broodje kaas, koffie en melk voor 1,98. In Amsterdam, dat de duurste kantines heeft, ben je 2,85 kwijt voor hetzelfde pakket.
Uit het speurwerk van Wb blijkt echter dat het nog behoorlijk lastig is om daadwerkelijk met dit budget een lunch bij elkaar te krijgen. De vergelijking gaat bijvoorbeeld uit van soep van een halve euro, terwijl in de meeste kantines de goedkope soep inmiddels is vervangen door een beter gevulde, maar ook vijftig cent duurdere soep. De meeste kantines verkopen ook geen bekers melk meer, maar alleen nog pakjes melk die twintig cent duurder zijn. Alles bij elkaar genomen betaalt een Wageninger ongeveer 2,77 voor deze lunch. Daarmee stoot Wageningen Nijmegen van de tweede plaats op de lijst van duurste kantines. Tenminste, als de andere berekeningen van Vox wel kloppen. |G.v.H.