Nieuws - 28 augustus 2015

Inwijding van het amfitheater

tekst:
Koen Guiking

Het eerste concert in het amfitheater is op donderdag 3 september. Mits het goed weer is. Anders verplaatst het openluchtconcert van Space Master Silence naar The Spot in Orion en moet de inwijding van het amfitheater nog even op zich laten wachten.

Het – gratis – optreden is georganiseerd in samenwerking met Theater Junushoff. In de loop van het jaar zullen universiteit en theater vaker samen optreden, vertelt de directeur van de Junushoff, Loek Buys. ‘Wij krijgen studenten moeilijk het theater in, dus als de universiteit niet naar ons komt, dan gaan wij naar de universiteit’, verklaart hij.

Voor het openluchtconcert zijn ongeveer honderd plaatsen op bankjes beschikbaar. ‘Maar men kan ook een eigen stoeltje meenemen. Of een matje. De muziek van Space Master Silence is namelijk heel geschikt om op te mediteren.’

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

De Junushoff wil dit collegejaar drie á vier optredens op de Campus laten plaatsvinden. ‘Ik heb daar al wat ideeën over, maar wil er nog niet veel over zeggen’, begint Buys. Om te vervolgen met: ‘Het zullen voornamelijk concerten zijn, maar een cabaretprogramma in Impulse kan eventueel ook.’ Andersom organiseert de universiteit dit jaar ook twee kindercolleges in de kleine zaal van de Junushoff. Op zondag 4 oktober legt voedingstechnoloog Tiny van Boekel aan kinderen uit dat water en olie eigenlijk niet mengen, maar dat het toch lukt als je mayonaise maakt. Entomoloog Marcel Dicke vertelt in de (nu al uitverkochte) voorstelling Beestjes over de geweldige atletische en sensorische capaciteiten van insecten.

Lees ook