Wetenschap - 31 mei 2001

Introductiedagen sluiten af met feest op catamaran

De Algemene Introductiedagen (AID) worden dit jaar afgesloten met een feest op de Catamaran Castle in plaats van het gebruikelijke slotfestival in het Wageningse stadion. Alleen de introductielopers en hun mentoren passen op de feestboot, er is geen plaats voor andere bezoekers. "De voordelen vonden we echter zwaarder wegen dan dit nadeel", zegt Saskia Woudenberg van de CAID.

"Vorig jaar kregen we als commentaar op het bandjesfestival dat er geen grote namen bij waren", licht Woudenberg toe. "De bands die we nu op het oog hadden, zijn tijdens de AID jammer genoeg op vakantie. Daarom hebben we ervoor gekozen om het nu heel anders aan te pakken."

Een ander nieuwtje is het Wagazine, dat de Wagenwijzer gaat vervangen. Woudenberg: "Het Wagazine is een tijdschrift dat de nieuwe student de leukste en belangrijkste dingen van Wageningen laat zien. Het is de bedoeling dat die bij het lezen echt zin krijgt om in Wageningen te gaan studeren. Alle informatie die in de Wagenwijzer stond, kunnen de eerstejaars ook opzoeken in de gemeentegids of de WSO-gids."

Wat ook verandert, is dat de introductielopers dit jaar een avond uit eten gaan in de Wageningse restaurants in plaats van in de mensa's.

Het thema van komende AID is 'Dwars door Wageningen'. De spreuk is afkomstig van de reclame voor Wageningen Universiteit. Woudenberg: "Deze naam maakt meteen duidelijk dat het om een introductieweek gaat. De eerstejaars gaan in die week echt dwars door Wageningen en krijgen alles te zien."

De aanstaande studenten kunnen zich sinds vorige week alvast inschrijven voor de AID. Ze betalen daar honderd gulden voor, vijf gulden meer dan voorgaande jaren. | S.L.