Nieuws - 5 maart 2019

International Club is weer open

tekst:
Luuk Zegers

Muziek uit alle windstreken, internationale thema-avonden, dansen tot in de vroege uurtjes. Na ruim anderhalf jaar gesloten te zijn geweest, is de International Club weer open. Een paar weken geleden ontving de club een nieuwe drankvergunning.

Feestende studenten bij de International Club. © International Club Association

De heropende club op de hoek van de Marijkeweg en de Lawickse Allee gaat op vrijdagen gewone feestavonden organiseren en op zaterdagen themafeesten zoals Braziliaans carnaval, vertelt manager Kitty Cruden. ‘En omdat donderdagavond dé uitgaansavond is voor studenten, willen we dan ook opengaan. Dat wordt meer een soort lounge-avond, waarop je rustig een drankje kan doen en lekker kan kletsen.’

In 2017 constateerde de gemeente Wageningen dat de drankvergunning van de International Club Association (ICA) na een verbouwing niet meer klopte. Cruden: ‘We hadden in 2006 de bar verkleind om de dansvloer te vergroten. Daarom vond de gemeente dat we een nieuwe vergunning moesten aanvragen. Wij betwistten dat, maar als de gemeente zegt “spring”, dan moet je springen, ook als je het er niet mee eens bent. Onze vergunning werd ingetrokken, en dan duurt het even voordat je een nieuwe mag aanvragen.’

ICA werd in 1958 opgericht door WUR en de gemeente Wageningen voor internationale studenten en medewerkers van de universiteit. De club huisde lang in een barak in het centrum van Wageningen, die in 1962 feestelijk werd geopend door prinses Beatrix. In 1983 verhuisde de International Club naar de huidige locatie.

Ook Nederlandse studenten zijn welkom bij ICA, vertelt Cruden: ‘Iedereen is internationaal, dus we zijn open voor iedereen.’ Studenten zijn welkom met een studentenpas, medewerkers moeten eerst lid worden van ICA.

Lees meer: