Wetenschap - 17 mei 2001

Intercorporale sportdag Ceres matig bezocht

Ondanks een promotietoer waren er onder de 120 deelnemers op de door studentenvereniging Ceres georganiseerde intercorporale sportdag alleen een paar studenten uit Groningen, Amsterdam en Delft. Sabine Mersel, voorzitter van Interac, verklaarde de geringe opkomst op de sportdag, die jaarlijks in een andere stad wordt gehouden, uit het feit dat Wageningen voor velen toch ver weg is. "Bovendien hebben veel studenten het druk. Daar lijden dit soort activiteiten onder", aldus Mersel.

De corpsleden konden vrijdag 11 mei hockeyen (vijf tegen vijf), voetballen, tennissen en jeu de boules spelen op de Bongerd en roeien op de Rijn. Terwijl de sporters op het hockey- en voetbalveld zich in de zon in het zweet werkten, zakten de deelnemers aan het jeu de boules op de sintelbaan regelmatig op een bankje in de schaduw. "Het is wel prettig om niet te hoeven rennen vandaag", aldus Arianne Vijge, ??n van de deelnemers aan het jeu de boules. | Y.d.H.