Nieuws - 15 september 2011

Inschrijven studenten lastig

Inschrijving via Studielink onduidelijk. Universiteit versoepelt regels.

Veel studenten kregen ten onrechte bericht dat ze niet langer ingeschreven staan bij Wageningen Universiteit. Dit zou gevolgen hebben voor hun studiefinanciering en ov-jaarkaart. Dat leidde tot lange rijen voor de studentenbalie.
Voor het eerst moesten de studenten zich inschrijven via Studielink. Dat ging niet bij iedere student goed. 'Ik was vergeten de universiteit te machtigen om het collegegeld af te schrijven,' vertelt studente biologie Laura Demmers. 'Het was erg onduidelijk aangegeven. Je moest eerst online je hele inschrijving doorgeven en daarna opnieuw naar de beginpagina voor de betalingsmachtiging. Dat had ik niet door, waardoor mijn herinschrijving mislukte.'
Christine Alblas-Burton van het Student Service Center: 'De afgelopen jaren hadden we een eigen herinschrijvingsmodule, die vrij eenvoudig was. De module van Studielink is wat uitgebreider. Studenten moeten goed kijken en beter lezen, dat zijn ze blijkbaar niet allemaal gewend.' De universiteit heeft de regels versoepeld om de studenten tegemoet te komen; studenten kunnen hun collegegeld in termijnen betalen en de deadline voor de machtiging is verschoven.