Student - 28 september 2018

Inschrijven bij Idealis vanaf 2019 niet meer gratis, wél meer opties

tekst:
Luuk Zegers
3

Studentenhuisvester Idealis gaat vanaf 2019 kamers aanbieden op ROOM.nl in plaats van op de eigen website. Inschrijven kost nieuwe studenten straks eenmalig zo’n 35 euro (nu nog gratis), maar brengt ook voordelen met zich mee.

© Roelof Kleis

Het nieuwe systeem gaat gepaard met nieuwe spelregels, zegt Hellen Albers van Idealis. ‘Je kunt jezelf inschrijven op ROOM.nl vanaf 16 jaar en zo bouw je direct wachttijd op. In het huidige systeem kunnen toekomstige studenten zich pas inschrijven vanaf 1 januari van het jaar dat ze met hun studie beginnen.’ Ook voor mensen die nog niet zeker weten waar ze gaan studeren is dat handig: op ROOM.nl staan ook kamers aangeboden in Amsterdam, Leiden en Deventer. En, zoals het er nu naar uit ziet, zal ook een deel van de kamers van SSH binnen afzienbare tijd aan ROOM worden toegevoegd. Het gaat dan om Utrecht, Zwolle en Tilburg. 'Het is dus een landelijk platform, en in al die andere steden bouw je ook wachttijd op. Dat biedt opties als je bijvoorbeeld in een andere stad een master gaat doen,’ aldus Albers.

Op dit moment gaat de inschrijving en het kameraanbod nog via www.idealis.nl. ‘Dat draait op een systeem van NCCW, een organisatie die ICT-oplossingen verzorgt voor woningcorporaties’, aldus Albers. ‘Wij zijn de laatsten die nog gebruikmaken van dit aanbodsysteem, en dat maakt het voor NCCW niet meer rendabel om het alleen voor ons te onderhouden. Wij moesten dus op zoek naar een alternatief. ROOM.nl kwam toen net op de markt en wij dachten: als we ons kunnen aansluiten bij een goed bestaand systeem, hoeven we niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden.’

Doorverhuizen
Voor huidige Idealis-huurders en –woningzoekenden die staan ingeschreven verandert er weinig, verzekert Albers. ‘Wij zorgen dat iedereen die bij ons is ingeschreven of huurt, voor deze overgang geen kosten hoeft te betalen. En zij nemen ook hun inschrijvingstijd mee. Dus voor hun verandert er niet veel, behalve dat ze vanaf januari op een andere website moeten reageren. Overigens vervalt in ons huidige systeem je inschrijvingstijd als je een kamer krijgt, je komt dan weer onderaan de lijst. Bij ROOM.nl is dat niet meer zo, daar blijft je eerste inschrijfdatum staan. Zo wordt doorverhuizen straks dus makkelijker.’

Het aanbod van Idealis verschijnt vanaf 2 januari op ROOM.nl.

Re:acties 3

 • Bart van As

  Beste Reële rover en Hoofdagent,

  Kom een keer een aan bij Idealis dan kunnen we over jullie reactie praten. Jullie zijn van harte welkom en feedback is altijd welkom.

  Mail = bvas@idealis.nl

  Met vriendelijke groet

  Bart van As, manager Wonen/ Vastgoed

  Reageer
 • Marco

  Extragratis idee voor een slimme websitebouwer: een platform waarop je je zelfs je toekomstige kleinkinderen kunt inschrijven voor een kamer! Bouw al wachttijd op ver voordat je eigen kinderen geboren zijn. Onbeperkte mogelijkheid voor inschrijving in verschillende steden, landen en waarom niet, zelfs werelddelen! Slechts 500 euro inschrijfgeld per jaar!

  Reageer
 • Reële rover

  Schandalige ontwikkeling. Idealis, al niet bekend om zijn goede zorgen voor haar klanten, sluit zich nu dus aan bij één of ander bullshitplatform waardoor je ineens 35 euro mag aftikken voor exact hetzelfde als hiervoor. Ja, er wordt wel gezegd dat de "spelregels" (typisch kinderlijk Idealis-lingo om duidelijk te maken dat zij studenten niet voor vol aanzien) veranderen, maar feitelijk verandert er niets voor de kamerszoekende behalve dat hij/zij zich nu 2 jaar eerder mag aanmelden - nut 0,0 - en natuurlijk 35 euro mag neerleggen voor deze geweldige "service".

  In een land waar de poltiek daadwerkelijk bestaansrecht heeft doordat het opkomt voor de bevolking, zou dit prijsopdrijvende trucje direct de nek omgedraaid zijn. Helaas mag Nederland niet gerekend worden tot deze categorie landen en kan dit dus allemaal gewoon doorgang vinden.

  Niemand, maar dan ook echt niemand, kan met droge ogen beweren dat de student beter wordt van dit onoirbare instituut "ROOM.nl" . Slechts de bedenkers hiervan en de compleet overbodige managementlagen bij de woningstichtingen zullen profiteren.
  Misselijkmakend!

  Reageer

resource_wageningenur_nl_forum_reactions_wrapper for object 42 of type wm_language nl_gx_webmanager_cms_core_implementation_languageimpl 1

 • Hoofdagent

  Goed gezegd Rover. Alsof een ander systeem de kamernood gaat oplossen. Gewoon een slaatje slaan uit wanhopige studenten is dit.


Re:ageer