Nieuws - 19 november 2013

Inschrijfgolf voor Batavierenrace

tekst:
Rob Ramaker

Het loopt storm bij de inschrijving voor de Batavierenrace. Na een halve week resten slechts nog plekken op de reservelijst van de grootste estafetteloop ter wereld.

Foto: Milou van der Horst

De Bata-inschrijving startte afgelopen donderdag om middernacht. Teams stroomden onmiddellijk in groten getale toe, veel sneller dan voorgaande jaren. ‘Het eerste uur kregen we 175 inschrijvingen,’ zegt Dorianne van Dijk, secretaris van de Batavierenrace. Door een groot aantal dubbele inschrijvingen is het lastig te zeggen waar de teller nu op staat. Maar ‘we hebben plek voor 350 teams,’ zegt Van Dijk, ‘en daar zijn we in ieder geval over heen.’

Dit betekent overigens niet dat het nutteloos is je nog in te schrijven. ‘Je maakt gewoon nog kans,’ zegt Van Dijk. Zo krijgen teams van de reservelijst een plek wanneer geplaatste teams uitvallen of wanneer de belangstelling van universiteitsteams en buitenlandse afvaardigingen tegenvalt. Verder zijn er nog vijftien plaatsen te vergeven via een wildcardsysteem. Hiermee beloont de organisatie teams die een creatieve actie verzinnen. Hierbij viel vorig jaar een team in de prijzen dat het Bata-bestuur meenam op zeilweekend en een groep die een ludiek youtube-filmpje maakten. Van Dijk: ‘Maar eigenlijk kan alles.’ Laatkomers weten wat hen te doen staat.

De Batavierenrace wordt volgend jaar al weer voor de 42ste keer gehouden. De estafette is een 175 kilometer lange tocht van Nijmegen naar Enschede. Teams van 25 studente, 8 vrouwen en 17 mannen, lopen 25 etappes van verschillende lengte. Ieder jaar doen er zo’n 8500 studenten mee. Voor de tweede keer op rij moedigt de Batavierenrace deelnemers aan geld in te zamelen tegen kanker onder de naam Bata4Life.

Afgelopen jaar wist Wageningen haar een jaar eerder veroverde universiteitstitel niet te prolongeren. Het team werd derde na Eindhoven en Nijmegen.


Door een technisch probleem kan er helaas tijdelijk niet gereageerd worden op nieuwe berichten. We werken hard aan een oplossing.