Nieuws - 12 oktober 2006

Ingi Alofs

Energiek stapt ze door de fitnesszaal, Ingi Alofs. Ze is sportinstructrice van universitair sportcentrum de Bongerd in Wageningen. ‘Ik houd toezicht en geef tips als mensen dat willen.’ Daarnaast is ze regelmatig te vinden in het naastgelegen zwembad waar ze les geeft aan studenten van zwemvereniging Aquifer.

Haar aanstelling bij de Bongerd was volgens Ingi ‘een typisch geval van being at the right place, at the right time’. Want hoewel ze in 1992 de opleiding voor sportinstructeur afrondde aan het CIOS in Amsterdam, trok ze daarna eerst jarenlang als reisbegeleidster de wereld rond. ‘Pas toen ik zwanger raakte, wilde ik gaan settelen in Nederland.’
Op zoek naar een andere baan kwam ze in 2003 terecht bij een uitzendbureau. ‘Ik hoorde dat ze mensen wierven om te schoffelen bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dat leek me geweldig.’ Maar toen ze op het uitzendbureau hoorden dat Ingi sportinstructrice was, vertelden ze haar over een vacature bij de Bongerd. Hoewel deze vacature eigenlijk nog intern was, overtuigde haar cv de directeur en werd ze aangenomen.
Inmiddels is Ingi weer zwanger. Hoewel het nauwelijks opvalt, voelt ze zich nu al een ‘rolmops’. ‘Ik vind het vreselijk. Het belemmert me in mijn bewegingen. Ik word al hyper van stil zitten achter een bureau.’ Ingi wil sporten en wil ook anderen aan het sporten krijgen.
Ze is momenteel nauw betrokken bij het opzetten van een medisch fitness programma, gericht op mensen met RSI of rugklachten. ‘Mensen die fysiek iets minder zijn, fit krijgen. Dat vind ik extra leuk. De sporters komen toch wel sporten.’