Nieuws - 30 september 2010

Indonesische president komt naar Forum

President Susilo Bambang Yudhoyono van Indonesië komt volgende week vrijdag naar Wageningen.

Susilo_Bambang_Yudhoyono.jpg
Indonesiƫ investeert steeds meer in onderwijs en onderzoek en daarom willen Wageningen UR en Indonesiƫ meer met elkaar samenwerken. Zo zal volgende week een zogeheten Memorandum of Understanding getekend worden met de landbouwuniversiteit van Bogor.
Promovendi
In Forum loopt de president langs vijf stands waar promovendi hem vertellen over Nederlands-Indonesische onderzoek. Drie van die projecten zijn Wagenings: garnalenteelt in mangrovegebieden, Javaanse veeveredeling en verbetering van Solanaceae-gewassen in Indonesiƫ zoals tomaten en pepers.
Ook zal de president worden toegesproken door KNAW-president Robbert Dijkgraaf en de Wageningse bestuurders Aalt Dijkhuizen en Martin Kropff.
Wilders
De president komt niet alleen. In zijn kielzog volgen zijn vrouw, de ambassadeur, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en de Nederlandse en Indonesische landbouwministers.
De Wageningse visite is onderdeel van het staatsbezoek van Yudhoyono en zijn echtgenote aan Nederland. Het bezoek was onlangs in het nieuws door uitspraken van de Indonesische ambassadeur Junus Effendi Habibie. Hij had in een interview met het Financieele Dagblad gezegd dat "Wilders-stemmers misschien last hebben van een angstpsychose." Na kritiek van Nederlandse politici nam Habibie zijn woorden terug.