Nieuws - 13 mei 2015

Incubator StartHub zoekt studentenbestuur

tekst:
Rob Ramaker

StartHub zoekt voor komend collegejaar een studentenbestuur. De incubator wil bekender worden en meer studentondernemers trekken.

De organisatie zoekt drie studentbestuurders voor zo’n 20 uur per week. Vanaf september moeten zij het netwerk van StartHub onder studenten uitbreiden, evenementen organiseren en zorgen dat de incubator bekender wordt. Uiteindelijk moeten hierdoor meer start-ups en ondernemende studenten naar de incubator worden gelokt.

StartHub huisvest momenteel zes bedrijven. Hieronder zijn start-ups als Boxbites, dat pakketten met verantwoorde snacks verkoopt, en Vicancy, dat geanimeerde vacatures maakt. Verder zijn er vijftig tot zestig ‘members’, studenten die zich oriënteren op het starten van een bedrijf. Incubation manager Jannet de Jong hoopt eind 2015 zo’n vijftien huurders te hebben. Ook moet het aantal members groeien tot tweehonderd.

Aangezien het een ‘oprichtend’ bestuur is, verwacht de Jong van belangstellenden dat ze ondernemend zijn en initiatief nemen. ‘We zoeken geen mensen die alleen een bestuursjaar op hun cv willen zetten’, zegt ze. ‘Ze moeten er echt zin in hebben en commitment tonen.’

Voor belangstellenden is er op 19 mei rond half zes een vragenuur in StartHub, dat gevestigd zit in het voormalige Triton-gebouw. De deadline voor aanmeldingen is op 1 juni.