Student - 23 maart 2011

In vier zinnen

Let je even niet op, ben je te oud en word je buiten spel gezet. Busjesweek is in volle gang, maar niet voor mij.

Blogger_YK.jpg
Als een eerstejaars hardhandig gebonden wordt en in een auto wordt gezet, zegt iemand 'hadden ze maar geen lid van Ceres moeten worden.' De meesten vinden het maar een raar gebeuren, maar als je het hebt meegemaakt weet je hoe mooi het is. Het is een spel tussen het eerste en tweede jaar. Mijn jaar mag niet meer meedoen. Nu ik toch te oud ben om te mogen spelen is het een mooi moment om terug te blikken. Waar lullen we over in Wageningen?

  1. Hoezeer je je ook verzet, uiteindelijk ga je voeding, duurzaamheid en landbouw toch interessant vinden. Ik hoorde mezelf laatst oprecht zeggen dat ik geïnteresseerd ben in hoe mensen communicatie over voeding gebruiken. Dat had ik drie jaar geleden echt niet gedacht.

  2. Na jaren beschouwen van theorie leer je dat je niets weet en dat alles onzeker is. Bedankt voor dat lesje nederigheid! De enthousiaste wereldverbeteraar wordt hier keer op keer op zijn nummer gezet. Kan niet. Lukt niet. Complex. Veelheid aan actoren. Ja, maar, wat kunnen we dan DOEN?

  3. De top van Wageningen UR ligt permanent onder vuur en niemand mag ze graag. Daar is niets aan te doen. Daar kunnen geen toponderzoeken of fantastische cijfers tegenop.

  4. Nog een vijand van de student is de studentenhuisvester. Volgens sommigen het resultaat van een paring tussen Lucifer en schildpad. Woningnood? Idealis. Inbraakgolf? Idealis. Je huisdier wordt maar niet zindelijk? Idealis. Protip: ga niet in een zo'n paal wonen, dan heb je dat gezeik niet.


Het leven hier is goed. Iedereen is vriendelijk, de studentenwereld levendig en ongevaarlijk en je kan roepen wat je wil. Kun je Wageningen in vier thema's vangen? Misschien wel, want zo gek veel gebeurt hier niet.