Organisatie - 31 augustus 2006

In kantines alleen nog chippen

Contant geld verdwijnt uit de Wageningse kantines. Vanaf 1 september kun je soep en broodjes alleen nog met een chipknip betalen. Medewerkers en studenten krijgen daarnaast in de loop van het jaar een speciale WUR-kaart voor kopiëren, printen, koffieautomaten, boeken lenen en toegang tot gebouwen.

Met de invoering van pasjes voor betalingen en toegang tot faciliteiten wil Wageningen UR alles makkelijker en veiliger maken. Het WUR-kaartsysteem moet in de loop van 2007 volledig draaien. Vanaf volgend studiejaar wordt de WUR-kaart voor studenten ook collegekaart en zal hij tevens te gebruiken zijn als sportkaart.
De chipknip wordt in één klap ingevoerd. In kantines buiten Wageningen, waaronder die in Den Haag en Lelystad, blijven contante betalingen de gewoonte.
Volgens het Facilitair Bedrijf hangen er per 1 september oplaadautomaten voor de chipknip in het Biotechnion, Jan Kopshuis, Zodiac, Bestuurscentrum, de Leeuwenborch en het Imaggebouw. Studenten en medewerkers zonder Nederlandse bankrekening of chipknip kunnen de komende tijd bij de kassa’s van de catering een prepaid chipknip kopen. Die zijn ook te koop bij de balies in het Computechnion, de Leeuwenborch en Zodiac. Ze betalen hiervoor wel twee euro administratiekosten. / Yvonne de Hilster