Nieuws - 14 juni 2012

In het voetspoor van de prof

Vorig najaar verscheen het boek Natuur in Nederland van hoogleraar Frank Berendse. Met een gratis app kun je hem nu nalopen.

player.PNG
Sterker nog, Berendse legt onderweg zelf uit wat er allemaal te zien is en waarom dat zo bijzonder is. Alsof hij naast je loopt. Dat is zo ongeveer de ervaring die je hebt met de nieuwe app die Berendse bij zijn veelgeprezen boek heeft gemaakt. Van de wandelingen uit het boek zijn er op dit moment vijf verwerkt in de app, plus nog eens twee fietstochten. Aan de rest wordt hard gewerkt, zegt Berendse.
Geluiden
De app voert je met de gps van je mobiele telefoon en een overzichtelijk kaartje door de natuur. Maar daar hoef je geen app voor aan te schaffen. De plus zit'm in de extra's die je erbij krijgt. Per wandeling op zo'n tien verschillende punten vertelt Berendse wat je kunt zien, horen en/of ruiken. Geluidenman Henk Meeuwsen van Alterra leverde de natuurgeluiden. Je hoort dan een kikker of een kievit. In beeld verschijnen afbeeldingen van wilde planten of zelfs aquarellen.
 
De app Natuur in Nederland is gratis te downloaden van de de iTunes App Store en voor Android smart phones in de Google Play Store. Wie niet zo'n mobiel bezit, kan de routes ook gewoon halen op www.natuurinnederland.nl