Student - 15 januari 2015

In het kort

Kijk mij eens
Mannen en vrouwen die veel selfies van zichzelf online zetten, neigen naar narcisme en psychopatie. Dat blijkt uit onderzoek van de ohio state university. De onderzoekers benadrukken dat selfieverslaafden niet automatisch narcist of psychopaat zijn. Het blijft allemaal binnen de kaders voor normaal gedrag. Toch geeft het te denken.

Vreemd

Nederlandse vrouwen die vreemdgaan vinden humor de belangrijkste eigenschap van hun geheime partner. Dat blijkt uit onderzoek. Van vreemdgaan-datingsite victoria milan. Braziliaanse vrouwen houden het op de vaardigheid voor orale sex. Wat vreemdgaande nederlandse mannen belangrijk vinden, vermeldt de studie niet. Gokje: vast geen humor.

Zon

Zwanger? Blijf dan uit de zon. Kinderen geboren in jaren met veel zonne-activiteit  (zonnevlekken) leven gemiddeld vijf jaar korter. Lees: de kans op sterfte in de eerste twee jaar is groter, blijkt uit bestudering van oude kerkarchieven. Uv-straling is volgens de wetenschappers de boosdoener. Goed smeren dus!

Hold ‘em

Je kon er op wachten en nu is het zover: een computer die beter pokert dan de mens. Canadese wetenschappers van de universiteit van alberta hebben er eentje ontwikkeld voor texas hold ‘em. Het kreng kan zelfs bluffen. Eén gelukje: voorlopig wint de machine alleen nog maar als je met zijn tweeën speelt. Speel dus altijd met meer personen. Teveel onzekere factoren, daar maak je ‘m gek mee.