Student - 29 oktober 2015

In de rij voor kaartjes Palmintocht

tekst:
Koen Guiking
1

In acht verschillende kroegen een biertje drinken voor maar tien euro. Daarvoor staan studenten wel een paar uurtjes in de rij.

In de rij voor kaartjes voor de Palmintocht
Rustig een kaartje leggen en wachten tot de kassa open gaat

Foto's: Remo Wormmeester

Om 12 uur startte de kaartverkoop voor de Palmintocht, die plaatsvindt op woensdag 4 november. Binnen een uur waren alle 600 kaartjes weg.

De eerste kroegtijgers zaten al om 8 uur 's ochtends voor de deur bij café De Vlaamsche Reus. Ze hadden een schaakspel meegenomen om de tijd te doden. In de loop van de ochtend groeide de rij tot aan de kerk.

Velen kwamen goed voorbereid. Kaartend op klapstoeltjes, hangend in een zitzak of turend in een puzzelboekje wachtten de studenten (en niet-studenten) tot de kerkklok twaalf maal sloeg en de kassa open ging. Ze hadden hun eigen thermosflessen met warme drankjes meegenomen, maar de wachtenden kregen ook een soepje aangeboden door het bierbedrijf dat volgende week de eerste vaten Dobbelpalm Wageningen binnenrijdt. Met paard en wagen.

Panorama van de rij op de Markt

Re:acties 1

• Wakker Vlees

Ongelofelijk dit.

Redactie, rijdt het bierbedrijf de eerste vaten naar binnen of doen de vaten dat zelf?