Wetenschap - 31 oktober 2002

In boxershort protesteren op het Binnenhof

In de aanloop naar 12 november zijn organiseren studenten door het hele land acties om hun ongenoegen met de onderwijsplannen van het demissionair kabinet te uiten. Zo voetbalden leden van de studentenbonden waaronder een aantal wso'ers in boxershort op het Binnenhof in Den Haag. Dit om duidelijk te maken dat het hoger onderwijs in de kou komt te staan.

De studenten werden tot twee keer toe weggestuurd, onder andere omdat het schieten met een bal te gevaarlijk zou zijn. "Donderdag gaan we een kussengevecht houden," vertelt Guido van Hofwegen, penningmeester van de WSO. "Dat is wel legaal."

Volgens Sander van der Ploeg, mede-oprichter van platform 12 november, zijn studenten door het hele land bezig met ludieke acties. "Donderdag gaan met een lijkkist en net in het pak het hoger onderwijs naar de begraafplaats brengen," vertelt hij. "En we hebben twee minuten zendtijd gekregen in het programma van Catherine Keijl. We waren allemaal in onderbroek." | L.M.