Student - 6 mei 2015

In beeld: Bevrijdingsfestival Wageningen

3

Weer of geen weer, zo’n 130 duizend mensen bezochten gisteren het Bevrijdingsfestival in Wageningen. Behalve landelijke bekende acts kwamen ook enkele WUR-medewerkers en -studenten in actie.

Foto's: Sven Menschel


Sven Menschel-2801.jpg

Voor de vierde keer startte Bevrijdingsdag met wel een heel bijzondere traditie. Aan de Haarweg verzamelden honderden studenten zich voor een ontbijt bestaande uit (goedkoop) bier en technomuziek. Ideale voorbereiding op een festivaldag?

Sven Menschel-2815.jpg

Hoewel de dag startte met regen schrok dat het publiek niet af. Uiteindelijk kwamen volgens schattingen van de organisatie 130 duizend mensen naar Wageningen.

Sven Menschel-2950.jpg

Ook dit jaar was er inbreng van Wageningen UR. Zo trad studentenorkest De Ontzetting op...

Sven Menschel-2957.jpg

... de bigband Sound of Science...

Sven Menschel-2972.jpg

.. en de Ceresband.

Sven Menschel-3068.jpg

Natuurlijk traden ook allerlei landelijke bekend acts op op de podia die verspreid door heel Wageningen stonden.

Sven Menschel-3244.jpg

En natuurlijk vond ook het traditionele defilé plaats op het 5-meiplein.

Sven Menschel-3049.jpg

Re:acties 3

 • KLV'er

  Compleet dronken gasten die bier "geven" aan veteranen getuigt bepaald niet van respect. Dat getuigt alleen van de hoeveelheid die ze zelf al hebben gedronken.

  Reageer
  • GT

   En als ze er nou om vroegen?

  • Wakker Vlees

   KLV'er, wat ben jij een zure zeg. Als die veteranen blij worden van een koud biertje tijdens hun defilé is dat toch fantastisch. Ik vind het zeer respectloos dat je ze dit genot misgunt.

  • dank voor de hulp

   danku KLV'er, het is fijn te horen hoe ik me volgens u dien te gedragen om mijn respect te tonen aan deze veteranen. Dit helpt enorm. Proberen dit op een eigentijdse manier te doen is natuurlijk niet de bedoeling, dus weten dat dit niet door u gewaardeerd wordt is erg handig.

 • KLV'er

  Bij Ceres gingen tijdens het defilé grote potten bier rond. Er werd zelfs mee gegooid richting defilé. Geen enkel respect, dat corps. Helemaal triest was dat na afloop, toen het publiek wegstroomde, drie gastjes van de studentenweerbaarheid daartussendoor gingen marcheren in hun groene uniformpjes.

  Reageer
  • Jan Lid

   Er werd bier gegeven aan de veteranen in het defilé die daar zeer blij mee waren. Lijkt me juist van respect getuigen. Er werd zeker niet mee gegooid. En de "gastjes van de studentenweerbaarheid" stonden erewacht met vlaggen bij het defilé. Een groot blijk van respect naar de veteranen, niet? En geheel volgens protocol moeten ze na het defilé terug marcheren naar de sociëteit.

   KLV'er, je hebt er niets van begrepen.

  • man man man

   @ KLV'er

   Wat een trieste, leugenachtige vogel ben jij zeg. Heb je op Ceres een keer een biertje in je nek gehad ofzo, dat je nu zo gefrustreerd bent?

 • De stinkende zigeuner

  Bij het corps, draag je een bazensnor.

  Reageer

Re:ageer