Nieuws - 29 november 2007

Imares wint prijs van het Financieele Dagblad

Wageningen Imares is in de prijzen gevallen bij de jaarlijkse Gazelle Awards die worden uitgereikt door het Financieele Dagblad. Imares behoort volgens het FD tot de 420 snelst groeiende bedrijven in Nederland. Het is uitzonderlijk dat een onderzoeksinstituut in aanmerking komt voor de FD Gazelle award.
Imares werkt met ongeveer 170 mensen in IJmuiden, Den Helder, Yerseke en op Texel aan onderzoek voor overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties op het gebied van zee en kust.
De FD Gazellen worden per regio uitgereikt. In Noord-Holland ging de producent van navigatieapparatuur TomTom voor de derde achtereenvolgende keer met de allerhoogste eer strijken, als snelst groeiend bedrijf.
Om voor de award in aanmerking te komen moet een bedrijf drie achtereenvolgende jaren omzetgroei realiseren van in tenminste twintig procent. Daarnaast moet het afgelopen boekjaar winstgevend afgerond zijn. Dinsdag 27 november werd Imares samen met andere Noord-Hollandse bedrijven geƫerd bij de jaarlijkse FD Gazelle-uitreiking.