Organisatie - 1 januari 1970

Imag is ‘net een fabriek’

Zo’n 150 studenten en docenten van hogeschool Larenstein bezochten donderdag 19 januari alvast hun tijdelijke onderkomen in Wageningen. Volgend jaar zullen zij het Imag-gebouw betrekken in afwachting van de voltooiing van hun definitieve bestemming, het Forumgebouw.

‘Het is net een fabriek’, zo vatte tweedejaars student Plattelandsvernieuwing Jan Menkveld zijn eerste indruk van het nog lege Imag-gebouw samen. Samen met zo’n vijfhonderd medestudenten uit Deventer en Velp zal hij vanaf volgend schooljaar zijn colleges en practica in Wageningen volgen.
Oorspronkelijk was het de bedoeling om direct naar het splinternieuwe Forum te verhuizen, maar door vertraging in de bouw is dat later klaar dan gepland. En aangezien het huidige onderkomen van de hogeschool in Deventer al verkocht is, moest er een alternatief komen. Dat werd gevonden in het voormalige Imag aan de Mansholtlaan. Het gebouw staat momenteel leeg, sinds de maatschappijwetenschappers in september terugkeerden naar de verbouwde Leeuwenborch. Om de integratie tussen de studenten te bevorderen is besloten de geplande verhuizing van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie uit Velp gewoon door te zetten.
Ook Linda Loeffen en Marjolein Hietberg, beiden eerstejaars student Voedingsmiddelentechnologie in Velp, zijn sceptisch over het tijdelijke schoolgebouw. ‘In Velp hebben we goeie voorzieningen, maar als je dit ziet… Hier kun je niet eens al je spullen kwijt’, zegt Loeffen over een van de nieuwe practicumzalen.
Directeur ir. Martin Jansen verzekert de studenten dat alles op tijd in orde zal zijn: ‘Er moet nog een heleboel gebeuren om het tot een hogeschool te maken. Maar daar gaan we hard mee aan de slag. En met een likje verf ziet het er al snel een stuk leuker uit.’
Of de studenten volgend jaar al naar Wageningen gaan verhuizen weten ze niet. Menkveld: ‘Dat ligt aan mijn rooster. In het derde en vierde jaar ga ik twee keer een half jaar stagelopen. Dus als ik niet hoef te verhuizen, blijf ik voorlopig in Deventer wonen.’ / JH