Nieuws - 18 juli 2016

Ieren winnen debattoernooi Wageningen

Zowel in de Novice- als in de Open categorie hebben Ieren de meeste prijzen gepakt op het Wageningen Debating Open. Het toernooi werd dit weekend gehouden op de campus.

Foto: Teun Fiers

Een twintigtal teams meldden zich vrijdagavond in Wageningen voor het debattoernooi in het Impulsegebouw. Na twee dagen debatteren werd het Duitse team 'We need to dig a hole' kampioen in de Novicegroep. De Ier Dara Keenan werd beste spreker in die categorie. Het Ierse team 'Even if there isn't mushrooms, we will be pretty spaced' uit Dublin werd de winnaar in de 'Open' categorie. Aodhan Peelo, ook uit Ierland, won de sprekersprijs voor die groep.

Tinder
Het is de tweede editie van het Wageningen Open. De organisatie had internationale adjudicators aangesteld om de debatten te leiden en de stellingen te bepalen. In de finale van de 'Open' groep moesten vier teams zich buigen over de stelling: Zou Tinder een ratingsysteem voor sekspartners in moeten voeren in de app? Daarnaast werd tijdens het toernooi ook gedebateerd over bijvoorbeeld de doodstraf, sport en transgenders.

Na twee dagen is de Wageningse studente Lara Minnaard, een van de organisators, helemaal kapot. 'Ik heb twee dagen nauwelijks geslapen maar het was fantastisch.' Het meest opmerkelijke aan het toernooi is volgens haar dat alle teams en de organisatie zaterdag naar een salsa-avond gingen in Loburg. 'Dansen tijdens een toernooi, dat gebeurt nooit. Dit was een geweldig weekend.'