Student - 27 maart 2008

Idealis vernieuwt elektra en rookmelders

Woningbouwvereniging Idealis begint in mei met het vernieuwen van de elektra en de brandmelders in haar gebouwen. Het elektriciteitsnetwerk in de complexen is nu overbelast.

De student van 2008 gebruikt meer elektriciteit dan in de tijd dat de studentencomplexen werden gebouwd, aldus Idealis. Het huidige elektriciteitsnet is daarom niet meer toereikend. De modernisering houdt concreet in dat er op alle kamers meer contactdozen komen met randaarde, en dat de maximale capaciteit wordt uitgebreid. Ook krijgen de gezamenlijke ruimtes milieuvriendelijker armaturen en zal de noodverlichting worden vervangen door LED-verlichting. Verder komen er in plaats van de rookmelders op batterijen, rookmelders die worden aangesloten op het elektriciteitsnet en met elkaar zijn verbonden. Het werk duurt tot 2009.