Student - 14 april 2016

tekst:
Linda van der Nat
4

De huizen met de riante tuin, die aan de voet van sterflat Hoevestein staan, zijn aangekocht door Idealis. Sinds kort hangt er een vlag van de studentenhuisvester voor het raam.

Foto: Google Streetview

Idealis heeft nog niet besloten wat het met de twee woningen, voorheen in het bezit van de Woningstichting, gaat doen, aldus woordvoerder Corina van Dijk. ‘De huizen grenzen aan de sterflat. Op dit moment zijn er geen plannen voor Hoevestein, maar mocht dat in de toekomst wel aan de orde zijn dan biedt deze aankoop ons meer mogelijkheden. Voor de korte termijn liggen er een paar opties die we nu uitwerken, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen.’

Hoevestein 237 staat al langere tijd leeg. In september werd de woning nog korte tijd gekraakt voor een moeder en kind die nergens anders terecht konden. Volgens dagblad De Gelderlander verlieten de krakers het huis nadat de Woningstichting had beloofd een oplossing te zoeken voor het dakloze duo. Op nummer 235 woonde een gezin.

Re:acties 4

• GT

in de titel: Hoevenstein?

• Linda van der Nat, redacteur

Pardon, een tikfout. Aangepast.

• Lieke de Kwant, redacteur Resource

@Hoefpoef: je hebt gelijk. We hebben het aangepast.

• Marijn

Mooie street view foto ook

• Hoefpoef

Dat is dan wel één gezin met riante zolderkamers op 239 :p