Nieuws - 26 maart 2015

Idealis kiest voor UPC

tekst:
Koen Guiking

Studentenhuisvester Idealis gaat in april al haar huurders internet, televisie en radio via UPC aanbieden. Complexen worden aangesloten als minimaal zeventig procent van de bewoners instemt met het pakket.

Een aansluiting zal een huurder ongeveer €15 per maand kosten. Nu betalen studenten €5,35 voor televisie en is internet gratis omdat het netwerk van Wageningen UR wordt gebruikt. Dit gratis internet is echter niet erg stabiel. Idealis heeft daarom lang met het kabelbedrijf onderhandeld over ‘een goede verbinding tegen een hele redelijke prijs’, vertelt Jan Harkema van Idealis.

De prijs van het televisieabonnement is 24 jaar geleden afgesproken, nog met de voorganger van UPC, zegt Harkema. Dat contract loopt af en tegenwoordig liggen de prijzen hoger.

Nieuwe complexen, zoals Bellostraat, Javastraat en Hoefweg (Ede), hebben al internet en televisie via UPC. ‘Intussen hebben ruim tienduizend studenteneenheden in Nederland zo’n aansluiting’, zegt Harkema, om aan te geven dat studenten zich geen zorgen hoeven te maken over de dienstverlening.

Idealis heeft op 26 maart overleg met Stichting Flat Overleg (bewonersvertegenwoordigers) en de studentenraad om te bedenken hoe ze huurders gaan voorlichten over het nieuwe pakket. In april zullen studenten in Idealis-complexen beschikken over alle informatie. ‘Uiterlijk september, oktober moeten de complexen die ja hebben gezegd tegen het aanbod zijn aangesloten bij UPC, wat straks onderdeel is van Ziggo’, vertelt Harkema.