Nieuws - 6 november 2013

Idealis bouwt nieuwe studentenwoningen

tekst:
Linda van der Nat

Bouw gaat door dankzij woonakkoord.
Ontwerp gebaseerd op 19e-eeuwse bebouwing.

Er komen 162 studentenwoningen op de hoek van de Lawickse Allee en de Rooseveltweg. Idealis gaat begin 2014 beginnen met de bouw van Lawickse Hof, zo maakte de studentenhuisvester vorige week bekend.

Het project telt 118 zelfstandige kamers, 28 kamers met gedeelde voorzieningen en 16 appartementen. ‘We verwachten dat de studenten er in het begin van het studiejaar 2015-2016 kunnen wonen’, aldus Sylvie Deenen, de nieuwe directeur van Idealis. ‘De nieuwe kamers liggen op een prachtige locatie; op loopafstand van het centrum en ook de campus is makkelijk bereikbaar.’ Het ontwerp van de Lawickse Hof is gebaseerd op de negentiende-eeuwse bebouwing langs de Lawickse Allee. Het pand krijgt erkers aan de voorgevels. Bovendien krijgen de gevels verschillende kleuren.

De bouw heeft flinke vertraging opgelopen.  Eind 2012 stelde Idealis alle investeringsbeslissingen uit vanwege onzekerheid over het voorgenomen kabinetsbeleid. De studentenhuisvester gaf aan bezorgd te zijn dat de aangekondigde huurbepaling in combinatie met een nieuwe verhuurdersheffing te zwaar op de begroting zou drukken. Dankzij het woonakkoord, dat gesloten werd  in februari van dit jaar, werd een deel van de kabinetsplannen van tafel geveegd. Daardoor ontstond weer ruimte voor nieuwe projecten.

Zo verwacht de huisvester dat de bouw van 149 studenteneenheden aan de Nobelweg op korte termijn van start kan gaan en worden samen met universiteit en gemeente alle mogelijke locaties in kaart gebracht waar op de korte en lange termijn, zowel tijdelijk als permanent, studenten kunnen wonen. Idealis kijkt hierbij ook naar de mogelijkheden voor tijdelijke huisvesting in het universiteitsgebouw Computechnion op de Dreijen.