Student - 14 april 2015

tekst:
Rob Ramaker
1

Studentenhuisvester Idealis kan alle studenten op de wachtlijst voor 1 mei een kamer geven. Stijgende studentenaantallen zorgen dit collegejaar niet voor een kamertekort.

Studenten die ingeschreven staan bij Idealis kunnen iedere week reageren op beschikbare kamers. ‘Inmiddels zien we dat het aantal reacties heel laag is’, zegt Corina van Dijk, voorlichter van Idealis. Actief zoekende studenten krijgen dus eenvoudig een kamer. ‘En de traditionele deadline van 1 mei gaan we ruimschoots halen.’ In 2013 lukte dit voor het laatst niet.

Het is momenteel lastig kamers die verder weg liggen, zoals in Ede en Renkum, te verhuren
André Luijten, HousingDesk

Ook de HousingDesk merkt dat de vraag naar woonruimte afneemt. ‘We hebben veel aanbod’, zegt André Luijten, ‘en het is momenteel lastig kamers die verder weg liggen, zoals in Ede en Renkum, te verhuren.’ Volgens Luijten bereikt de vraag normaal in mei zijn laagste punt. Dat de bodem nu in april wordt bereikt, wijt hij aan de oplevering van een nieuw Idealiscomplex aan de Bellostraat. In een klap kregen honderdvijftig studenten daar een kamer.

Overigens staan in Idealiscomplexen nu al circa honderd kamers leeg, zegt Van Dijk. Deze zijn gereserveerd voor buitenlandse studenten, maar niet gevuld. Idealis reserveert voor Wageningen UR twaalfhonderd kamers voor de huisvesting van internationals. Er zijn geen plannen de honderd lege kamers, net als in oktober 2014, tijdelijk te verhuren aan Nederlandse studenten.

Re:acties 1

• Corine

Oh, he, wat gek, mensen die in Wageningen studeren willen NIET in Ede of Renkum wonen... Wat raar nou! Pfff... Duh!