Organisatie - 22 december 2009

Huub Savelkoul weer genomineerd voor beste docent

Volgens studenten zijn André van Lammeren, Gert Peek, Huub Savelkoul, Arie Terlouw en Paul Torfs de beste docenten. Woensdag 13 januari weten we wie de allerbeste is.

Deze week is de shortlist voor de Teacher of the Year Award bekend gemaakt. Die bestaat uit:
-dr. André van Lammeren, universitair hoofddocent, Laboratorium voor Plantencelbiologie
-ing. Gert Peek, docent Leerstoelgroep Landdynamiek
-prof. Huub Savelkoul, hoogleraar Celbiologie en immunologie
-Arie Terlouw, docent Leerstoelgroep Experimentele zoölogie
-drs. Paul Torfs, universitair docent Leerstoelgroep Hydrologie en kwantitatief waterbeheer

Grote verrassingen kent de lijst niet. Alleen Paul Torfs is een nieuwkomer op de shortlist. Arie Terlouw won de Leermeesterprijs al in 2007 en Gert Peek en André van Lammeren werden beiden in 2004 genomineerd. Huub Savelkoul is sinds 2006 zelfs drie maal genomineerd. De vijf genomineerden ontvangen een bonus van 2500 euro van de Raad van Bestuur. Dat geld mogen ze aan onderwijs besteden.

Studenten bepalen wie de beste docent is. Uit een longlist van 184 docenten kozen dit jaar 986 studenten hun favoriet. Dat is bijna 25 procent van alle stemgerechtigde studenten, het hoogste stempercentage ooit. Vervolgens interviewde een studentenjury de twaalf docenten met de meeste stemmen en koos daar een shortlist uit. De jury lette op de methode van doceren, kennis en enthousiasme, het gebruikte onderwijsmateriaal, de betrokkenheid bij studenten en de inzet voor onderwijsvernieuwing.

De winnaar wordt woensdagavond 13 januari bekend gemaakt, tijdens de nieuwjaarsborrel van de Studentenraad. De winnaar mag zich een jaar lang Leermeester noemen en ontvangt een replica van het beeld De Leermeester van de kunstenaar Jan Praet.