Student - 16 januari 2014

Huub Savelkoul teacher of the year 2014

tekst:
Linda van der Nat

Huub Savelkoul has been pronounced Teacher of the Year at last. After being nominated six times, this year he managed to convince the jury of his outstanding teaching skills. This was announced at the student council’s New Year reception on 14 January.

Huub Savelkoul was ‘extremely honoured and extremely pleased’ that he had finally won the price, he said, beaming in response to the applause.

The jury praised Savelkoul’s capacity to involve students active­ly in his classes, and his enthusias­tic teaching style: ‘There were jury members who remembered Huub Savelkoul running through the lecture room pretending to be an antibody.’ The jury was also impressed by Savelkoul’s efforts to develop a kind of Honours programme for teachers.

Savelkoul will receive a bronze replica of Jan Praet’s statue The Teacher, which stands in front of the entrance to the Leeuwenborch. And, like the other nominees, he received 2500 euros, a trophy and the jury report. In the race for the title, Savelkoul left André van Lammeren, Ute Sass-Klasen, Ingrid Visseren-Hamakers and Marthijn Sonneveld far behind him.

Attention was paid during the ceremony in Orion to the death of Marthijn Sonneveld, who died of cancer at the end of 2013. Professor Jakob Wallinga spoke briefly about the young assistant professor of Land Dynamics, and a minute’s silence was observed. Sonneveld’s trophy was handed over to his wife and sister, who attended the ceremony with other members of the family.

Reacties 1

• Laura Gulickx, Twijnderslaan 20 2012 BJ Haarlem

L.S.

ik stel me ven voor: Laura Gulickx lid van de Nederlandse vereniging Kritsch Prikken, NVKP, zou graag het adres of e-mailadres weten van de heer Savelkoul, n.a.v de nieuwe actie van de VtK , die opnieuw probeert de Heer Savelkoul zijn wetenschappelijkwerk in dicrediet te brengen. wij als vereniging vinden het onvoorstelbaar dat de platvloerse , onwetenschappelijkewijze van de VtK zoveel podium krijgt en door niemand ( de pers niet, zijn eigen Wageningen collega's komen niet in opstand,) serieus aangepakt wordt vanwege hun kwakzalvermethode. nu is het tijd dat deze VtK aan een kritisch onderzoek onderwordpen dient te worden. welke banden hebben zij met Edith Schippers, welke banden met de farma industrie enz. Ik hoop van harte dat u mij in contact met hem kan brengen. met vr.groet Laura Gulickx 06-14211190 te Haarlem