Student - 14 januari 2014

tekst:
Linda van der Nat
1

Huub Savelkoul heeft eindelijk zijn nominatie voor de jaarlijkse Teacher of the Year Award verzilverd. Na zes nominaties wist hij dit jaar de jury te overtuigen van zijn voortreffelijke onderwijskwaliteiten. Dit werd tijdens de nieuwjaarsborrel van de studentenraad bekend gemaakt.

Huub Savelkoul was ‘extremely honoured and extremely pleased’ dat hij de prijs eindelijk gewonnen had, zo zei hij stralend nadat hij het applaus in ontvangst had genomen. Hij ziet het als zijn doel om niet alleen studenten maar ook andere docenten te inspireren en te stimuleren. ‘Zoals mijn vrouw altijd zegt: “Je bent hoogleraar, een leraar. Het is jouw taak om kennis over te dragen.”’

De jury roemde Savelkouls vermogen om studenten actief te betrekken bij het lesmateriaal en zijn enthousiaste manier van doceren. ‘There were jury members who recalled Huub Savelkoul running through the lecture room pretending to be an antibody.’ Ook was de jury onder de indruk van Savelkouls inspanningen om een soort Honoursprogramma te ontwikkelen voor docenten.

Savelkoul krijgt het bronzen beeldje De Leermeester, een replica van het kunstwerk van Jan Praet dat voor de Leeuwenborch staat. Daarnaast krijgt hij, net als de andere genomineerden, 2500 euro, een oorkonde en het juryrapport. In de race om de titel liet Savelkoul André van Lammeren, Ute Sass-Klaasen, Ingrid Visseren-Hamakers en Marthijn Sonneveld achter zich.

Tijdens de ceremonie in Orion werd stilgestaan bij de dood van Sonneveld. Hij overleed eind 2013 aan de gevolgen van kanker. Professor Jakob Wallinga en een van zijn studenten spraken kort over de jonge universitair docent Landdynamiek en er werd een minuut stilte gehouden. Zijn vrouw en zijn zus, die de verkiezing samen met andere familieleden bijwoonden, namen de oorkonde in ontvangst.

Re:acties 1

• Laura Gulickx, Twijnderslaan 20 2012 BJ Haarlem

L.S.

ik stel me ven voor: Laura Gulickx lid van de Nederlandse vereniging Kritsch Prikken, NVKP, zou graag het adres of e-mailadres weten van de heer Savelkoul, n.a.v de nieuwe actie van de VtK , die opnieuw probeert de Heer Savelkoul zijn wetenschappelijkwerk in dicrediet te brengen. wij als vereniging vinden het onvoorstelbaar dat de platvloerse , onwetenschappelijkewijze van de VtK zoveel podium krijgt en door niemand ( de pers niet, zijn eigen Wageningen collega's komen niet in opstand,) serieus aangepakt wordt vanwege hun kwakzalvermethode. nu is het tijd dat deze VtK aan een kritisch onderzoek onderwordpen dient te worden. welke banden hebben zij met Edith Schippers, welke banden met de farma industrie enz. Ik hoop van harte dat u mij in contact met hem kan brengen. met vr.groet Laura Gulickx 06-14211190 te Haarlem