Student - 26 januari 2012

Huize Gryllus in de as

Het studentenhuis Gryllus op de campus is vannacht afgebrand. Van het huis is alleen nog een smeulende hoop puin over. Het huis stond al enige tijd leeg.

grillys2.jpg
Een krantenbezorger ontdekte de brand rond vier uur in de nacht van woensdag op donderdag. Hij deed zijn ronde in de wijk Tarthorst toen hij een rode gloed zag boven het campusterrein en een brandlucht rook. Hij sloeg daarop alarm. De brandweer rukte met de korpsen van Bennekom en Wageningen uit. Die inzet was volgens een woordvoerder nodig omdat niet meteen duidelijk was wat er brandde op de campus.
Al snel bleek dat het om het leegstaande woonhuis Gryllus (Latijn voor veldkrekel) ging. Nadat gecontroleerd was dat zich niemand in het pand bevond, heeft de brandweer het huis 'gecontroleerd' laten uitbranden. Van de drie blusvoertuigen konden er twee al snel weer terug naar de kazerne. De brand is vermoedelijk aangestoken. Gryllus stond sinds de jaarwisseling leeg. De laatste bewoner vertrok op oudjaarsdag. Het huis heeft jarenlang als studentenhuis dienst gedaan, maar moet wijken voor nieuwbouw. 
Huize Gryllus in betere tijden.