Nieuws - 22 december 2011

Huirne had best mogen blijven

Ruud Huirne, directeur Social Sciences Group (SSG), heeft een nieuwe baan. Hij was geliefd bij onderzoekers en bestuurders.

huirne.jpg
'Heel jammer', reageert Tuur Mol, hoogleraar Milieubeleid. 'We hadden een soepele samenwerking, met korte lijnen.' Huirne staat bekend als een aimabel man.
Ruim 25 jaar werkte Huirne al bij Wageningen UR, waar hij flink carrière maakte. Hij was onder meer directeur van de Animal Sciences Group en hoogleraar agrarische bedrijfseconomie. De afgelopen drie jaar was hij directeur van SSG. 'Ruud is niet alleen een manager, maar ook wetenschappelijk is hij heel sterk', licht Mol toe. 'Daardoor kun je met hem discussiëren op inhoud'. Als directeur deed hij goede dingen. 'SSG is in ontwikkeling, we vinden steeds meer aansluiting bij de rest van de universiteit. Ik hoop dat zijn opvolger deze lijn kan doorzetten', aldus Mol.

Tijdens de opening van het Academisch jaar werd Huirne door de Raad van Bestuur naar voren geschoven om de wetenschappelijke kant van de gouden driehoek te belichten, naast Maxime Verhagen (overheid) en Bernard Wientjes (bedrijfsleven).

'Hij kon voor vier jaar bijteken', zegt Mol. 'Maar ik begrijp dat hij wat nieuws wil. Dit is een logische stap, want hij heeft veel samengewerkt met het bedrijfsleven en hij komt uit de bedrijfseconomische hoek.'

Per februari gaat Huirne aan de slag als directeur Food & Agro bij de Rabobank. Hij blijft als parttime hoogleraar verbonden aan Wageningen UR.