Student - 30 september 2010

Hotel verbetert noodhuisvesting

Wageningen Universiteit en hotel Hof van Wageningen hebben de internationale studenten in de noodhuisvesting verbeteringen voorgesteld. De studenten zijn tevreden met de toezeggingen.

Hof van Wageningen verwijdert de kookplaten in de keuken niet, zoals ze eerder had aangekondigd, en zorgt voor extra koelkasten. Tien inpandige douches voor de studenten zijn eind deze week klaar en het hotel gaat de kapotte drogers bij de wasmachines repareren. Ook wordt de huur verlaagd van 8 naar 6 euro per nacht.
Internet
Om toegang tot het internet te verbeteren, gaat Hof van Wageningen software installeren die de verspreiding van virussen op het netwerk voorkomt en zeggen de studenten toe dat ze geen megabestanden gaan downloaden. Onder die voorwaarden garandeert het hotel een netwerk met voldoende bandbreedte. Ook onderzoekt Hof van Wageningen of het oude ICT-netwerk in het gebouw - vroeger waren het kantoren - is te gebruiken voor de studenten.
Wasmachines
Mogelijk komen er ook extra wasmachines in het gebouw, maar eerst gaat het hotel een reserveringslijst voor gebruik van de wasmachines invoeren, om zicht te krijgen op de behoefte en noodzaak. De universiteit onderzoekt de mogelijkheid om de wachtlijst voor een permanente kamer bij Idealis te publiceren. De studenten hadden daar om gevraagd om een idee te krijgen hoe lang ze nog in het Hof van Wageningen zitten.
Bewoner Catalina Angel is 'satisfied' met de voorstellen van de universiteit en het hotel. Ze vindt dat het hotel snel heeft gereageerd op de klachten over de buitendouches, en is heel blij dat de kookplaten in de keuken kunnen blijven staan. Ze merkt op dat universiteit en hotel reageren op alle knelpunten van de studenten. 'They take it serious. Now we feel they do.' Door de huurprijsverlaging betalen de studenten 180 euro per maand. 'That is a fair price for these conditions', zegt Angel.