Nieuws - 25 juli 2002

Hotel De Wereld krijgt Michelin-ster

Hotel De Wereld krijgt Michelin-ster

Als het aan de raad van bestuur van Wageningen UR ligt, krijgt Hotel De Wereld zijn oude functie terug en met glans. Woordvoerder van de raad van bestuur Simon Vink rept zelfs van plannen om er een hotel-restaurant te vestigen met een Michelin-ster.

Wageningen UR is reeds in gesprek met een uitbater die het nieuwe hotel-restaurant moet gaan exploiteren. 'Hoogwaardige horeca' moet de plaats innemen van Studium Generale, filmhuis Movie W en theater 't Hemeltje. De Capitulatiezaal, de Kleine Capitulatiezaal en de Serre van De Wereld wil Wageningen UR verhuren voor lezingen.

Dr Sander Essers, co?rdinator van Studium Generale en beheerder van het voormalige hotel, werd na zijn vakantie overvallen door de plannen van de raad van bestuur. Hij zet vraagtekens bij de financi?le haalbaarheid van een hotel-restaurant met Michelin-kwaliteiten. Bovendien vraagt hij zich af of het verpachten van een hotel-restaurant een taak is voor een universiteit. Onduidelijk is nog wat er met de huidige gebruikers van De Wereld gaat gebeuren. Essers is hierover met Wageningen UR in overleg. In september moet er meer duidelijk zijn. | M.W.