Nieuws - 8 november 2010

Hoogvliet Wageningen in EKO-top 10

Wie biologische wil shoppen in Wageningen moet naar Hoogvliet aan De Arc. De winkel staat op tien in de EKO-telling van Milieudefensie.

iStock-boodschappen.jpg
Milieudefensie telde (samen met Solidaridad) in een groot aantal supermarkten in ons land het aantal biologische- en fairtradeproducten. Per winkel zijn dat er negentig. Vorig jaar bleef de teller nog staan op 78. Dat betekent een stijging van vijftien procent in het bio-aanbod. Hoogvliet De Arc in Wageningen heeft 483 verschillende bio-producten in de schappen liggen. Dat is ruim vijf keer zoveel als een gemiddelde winkel in ons land. Daarmee staat de winkel landelijk op een gedeelde tiende plek.
Eko Award
Absolute topper is de Plus in Amersfoort (Arnhemseweg) die er liefst 1035 heeft. Daarmee verdient de winkel de EKO Award. Plus is ook de keten met gemiddeld het hoogste aantal bio-producten per filiaal: 210. Gelderland is met liefst zes winkels in de landelijke top 10 van bio-supers vertegenwoordigd. 
Wageningen
Milieudefensie nam in Wageningen naast Hoogvliet nog vijf supermarkten onder de loep. Gemiddeld verkopen ze 181 EKO-producten. Hoogvliet stond ook vorig jaar bovenaan. Sindsdien werd het assortiment met 37 producten uitgebreid.  Het lijstje ziet er als volgt uit:
1. Hoogvliet De Arc                      483
2. Albert Heijn Stadsbrink             251
3. C1000 Tarthorst                      185
4. Super de Boer Geertjesweg       88
5. Spar Brinkmanlaan                  79
6. Aldi Churchillweg                      0
 
De volledige onderzoeksresultaten zijn te zien op www.ekotellingen.nl.