Nieuws - 23 april 2018

Hoogleraar Bas Arts vertrekt

tekst:
Roelof Kleis

Hoogleraar Bos- en Natuurbeleid Bas Arts stopt er per 1 juli mee. Na 12,5 jaar wil hij iets anders. Hij blijft wel aan als persoonlijk hoogleraar Forest Governance.

Volgens de leerstoelhouder is het tijd voor verandering. ‘Er liggen geen negatieve redenen aan deze stap ten grondslag. Ik ben niet uitgekeken op mijn werk, ik ben niet ziek, er zijn geen conflicten of wat dan ook. Ik ben gewoon op zoek naar nieuwe kansen. Voor 2019 en 2020 staan al aanstellingen als visiting professor gepland en ik wil een monografie over bosbestuur schrijven. En misschien word ik wel leerstoelhouder ergens anders.’

Gasthoogleraar
Arts blijft de komende jaren aan WUR verbonden als persoonlijk hoogleraar in Forest Governance. Het komende academische jaar voor 0,5 fte en vervolgens voor een dag in de week.

Arts (1961) werd in 2006 leerstoelhouder in Wageningen. Hij heeft al diverse gasthoogleraarschappen: in België (Brugge), Oostenrijk (Wenen), Engeland (Cambridge) en de Verenigde Staten (Michigan). In Wageningen bracht hij dertig promovendi naar de eindstreep.

De leiding van de leerstoelgroep wordt tijdelijk overgenomen door Esther Turnhout. Zij is aan de leerstoelgroep verbonden als hoogleraar Politics of Environmental Knowledge. In de tussentijd wordt de procedure voor een opvolger gestart. Die zal er naar verwachting pas in de tweede helft van volgend jaar zijn.